HOME

Agenda April - Mei 2021 

Wegens de corona maatregelen worden de clubvergaderingen opgeschort tot april 2021.

19 april: Prijsuitreiking

                      Filmfestival 2020

03 mei:   Filmer in de kijker:

            Denise & José Sanders

17 mei:    Voorvisie

ACTUELE ITEMS

Disposable Mask

DE VRIJE CINEAST

FELLINI.jpg

FELLINI FILM EN GESCHIEDENIS

201229-Lacroix-3 Quickies.jpg

3 korte VIDEO films van Paul Lacroix

thumbnail_opname film Eva.jpg

RENE MEESTERS FILMT

LOGO BREEDBEELD RESIZED.jpg

 

° Regeling SABAM

° EXPO OPUS ONE

NAB 2. INFO

SABAM.jpg

NAB 2.0-Lidgeld-Sabam-info-CUE-SHEET

Lowie_5bis.jpg

LOUIS VERMEULEN werd 100 op 11 dec.

Mayer van den Bergh.jpg

KLIK OP DE FOTO

Museum mayer van den bergh

Ontdek elke dag wat er achter het deurtje van onze adventskalender zit en tel samen met ons af naar Kerstmis. We brengen 24 prachtige kunstwerken uit onze collectie. Ze frissen het kerstverhaal op én geven handige tips voor de feestdagen.

07dec2020-NIEUWS van de voorzitter:

 

Beste vrienden,

 

 

Gezien de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van vorige week en het feit dat er pas versoepelingen van de maatregelen en vaccinaties verwacht worden vanaf midden januari 2021, denk ik dat het aangewezen is om onze clubactiviteiten niet op 4 januari te laten van start gaan.

 

Daarom stelt het bestuur voor om de start toch nog eens uit te stellen tot 19 april, want de eerste maandag van april is paasmaandag en dan volgt er 14 dagen paasvakantie.

 

Ons Filmfestival van 2021 in de Kern, dat voorzien was voor

18 april, gaat dus ook niet door en wordt uitgesteld tot 2022.

 

Zij die lidgelden of SABAM betaald hebben aan de VAC of Nab 2.0, gelieve me daarvan op de hoogte te willen brengen. Het lidgeld voor Breedbeeld moet per club betaald worden en daarvoor zorgt onze penningmeester.

Indien de corona omstandigheden spectaculair zouden verbeteren, dan gaan we elkaar zeker vroeger zien dan 19 april.

Jacqueline en ikzelf wensen jullie in elk geval prettige feestdagen toe in "jullie bubbel".

Groetjes,

Jean-Paul

AAN DE LEDEN:

Waarschijnlijk hebben jullie wel een idee om in CORONATIJD jezelf en onze club met het filmmedium levendig te houden.

Ben je met een montage bezig, heb je hulp nodig bij je ontwerp, heb je technisch een ontdekking gedaan? 

Bel of stuur een berichtje naar onze voorzitter.

KLIK op deze knop en zend je bericht aan Jean-Paul:

VORIG NIEUWS van 3 september 2020

We gaan ervoor !

Beste vrienden,
                        Zoals jullie ondertussen al wel weten is er door het bestuur besloten om pas in november terug met onze vergaderingen van start te gaan. 
In ieder geval, is dat het voornemen. Zolang de regels die ons nu nog opgelegd worden niet versoepelen, zal dit toch maar een veronderstelling zijn. Er zijn immers nog altijd heel wat beperkende maatregelen van kracht die vergaderen niet zo evident maken.
Denken we alleen nog maar aan de problematiek van de verluchting, de maxima van het aantal personen in een beperkte ruimte enz. 
Op dit ogenblik nemen de coronacijfers wel een gunstige richting, maar het is af te wachten wat de volgende weken gaan brengen, nu weer iedereen aan het werk gaat, de kinderen terug naar school gaan en iedereen die het geluk had om toch op reis te kunnen gaan weer terugkeren en terug in het dagelijkse stramien stappen.
Maar, laat ons positief blijven en ervan uitgaan dat in november alles weer min of meer genormaliseerd zal zijn, zodat we terug kunnen starten, zij het dan met specifieke voorwaarden. 
Er zullen natuurlijk een aantal aanpassingen moeten gebeuren. Het is vanzelfsprekend dat we de onderlinge afstand zullen moeten respecteren en de regels van de mondmasker dracht zullen moeten volgen. 
In ons lokaal is dat per definitie geen enkel probleem, de ruimte is groot genoeg om een veilige afstand te bewaren. Het dragen van het mondmasker zal normaliter met de huidige regels ook niet direct voor problemen zorgen, want wanneer we op een veilige afstand neerzitten hoef je die dingen niet te dragen. Je mag het masker op houden maar principieel is er dan geen verplichting.
Moeilijker wordt het als het gaat om de catering of met andere woorden ons natje en ons droogje. Daar moeten we een goede oplossing voor bedenken.
Misschien is het meest voor de hand liggende dat we werken met bestelbonnetjes per tafel.  Eén of twee verantwoordelijken  kunnen  dan de bestellingen ophalen ( met mondmasker natuurlijk) en zo vermijden dat er teveel weg en weer gelopen wordt. 
Het is dus duidelijk een kwestie van afspraken maken en ons gezond verstand te gebruiken.
Wie eventueel nog andere voorstellen heeft , aarzel niet en laat het ons weten.
Goed nieuws is er ook, naar mijn weten is er nog niemand in onze groep rechtstreeks getroffen door dit venijnige virus. 
Zo snel krijgen zij er ons nog niet onder !
Alhoewel er nu heel wat vergaderingen zijn weggevallen ga ik er toch van uit dat er toch weer wat films gemaakt zijn. In ieder geval richten we terug een wedstrijd in. Laat je niet afschrikken en ga ervoor. 
Mij rest alleen nog : hou het gezond, blijf optimistisch , blijf veerkrachtig en blijf positief.

Jack.