HOME

NAB 2.0_o.jpg

NAB 2.0

BERICHT NAB 2.0VAN 20 OKTOBER 2020

Geen FilmFest, films wel op nab 2.0's filmkanaal


De restricties ter bescherming tegen de verdere verspreiding van het coronavirus dwingen het bestuur om het FilmFest 2020 dat was gepland in december, af te schaffen... Jammer, maar geen weekend vol nieuwe amateurfilms dit jaar !
(Tussen haakjes, ook VAC heeft haar filmwedstrijd uitgesteld en het Filmgala van BreedBeeld staat gepland op 24 januari 2021.)

Maar om de nieuwe films van de leden-cineasten toch aan alle collega's te tonen, bieden we jullie de mogelijkheid om die nieuwe film(s) in te sturen voor projectie via het YouTube filmkanaal van nab 2.0. Oké, dat is niet het grote publiek maar toch een zeer geïnteresseerd publiek vermits alleen nab 2.0-leden toegang hebben tot dit filmkanaal !!
Er zal geen jury worden aangesteld om de films te beoordelen, maar het filmkanaal biedt wel de mogelijkheid om een commentaar te geven op de film. En dan vragen we alleen positief commentaar !

Inschrijven kan vanaf nu tot 15 november via deze link. En dan zullen de films tot 31 december 2020 te zien zijn op het filmkanaal van nab 2.0.
Het goede nieuws in dit blok is, dat die films nadien nog kunnen deelnemen aan FilmFest dat hopelijk in het najaar van 2021 live kan doorgaan...

 

Lidgelden 2021: 1 euro of 55 euro


Geen FilmFest betekent ook dat de grootste uitgavenpost voor nab 2.0 wegvalt en we dus moeilijk het gewone lidgeld kunnen vragen voor 2021. Maar we willen toch onze leden kennen en behouden, en dus werd beslist dat:
- het lidgeld voor 2021 bedraagt 1 euro.
Hiermee kan je gratis deelnemen aan cursussen, workshops, Filmfest en andere manifestaties. Niet-leden betalen hiervoor telkens 20 euro. Bovendien ontvang je elke maand deze nieuwsbrief met de laatste updates.
- de SABAM-bijdrage voor 2021 blijft wel op 54 euro.
Die bijdrage moeten wij doorstorten aan SABAM, maar we geven jullie de index-aanpassing en de btw hierop cadeau. (Zoals BreedBeeld eveneens doet trouwens.)

Inschrijven en je keuze maken kan via dit formulier
Ter bevestiging krijg je dan een uitnodiging tot betaling: wie lid wil blijven (of worden) en SABAM's Library Music wil gebruiken, stort 55 euro (1+54 euro).
Maar wie geen SABAM-bijdrage wil betalen, stort voor 2021 slechts 1 euro.
Als dat ook geen goed nieuws is...

 

Je film op Eclips TV?

 
Wat is Eclips TV?
Eclips TV is een Vlaamse digitale zender die gericht is op 50+'ers. Op 15 juli 2017 ging de zender van start via het kanaal 40 van Telenet. Op ProximusTV is Eclips TV 24 uur per dag te bekijken. Eclips TV zendt voornamelijk eigen geproduceerde programma's uit. Daarnaast is er ook plaats voor oudere series van de VRT, film, muziek en soaps.
(Bron: Wikepedia)
 
Festival voor films van amateurs en studenten
Eclips TV voorziet tussen 9 november en 20 december een festival voor amateurfilms en werken van studenten. De kijkers zullen on-line hun voorkeur kunnen doorgeven. De films met de hoogste scores dringen door naar een finale week. Op 20 december wordt de winnaar bekend gemaakt.
 
Interessant voorstel wat muziek betreft
Het tonen op tv van films die Library Music gebruiken aan de voorwaarden gestipuleerd in onze overeenkomst met
SABAM, kan echter NIET. Om te onderzoeken of er toch geen uitzondering kon worden verleend, heeft nab 2.0 contact opgenomen met SABAM en de leveranciers van de Library Music.
Met Stockmusic zijn we tot een minnelijke schikking gekomen. Wat deze juist inhoudt, kunnen jullie hieronder lezen. Lees ze heel aandachtig. Wie aan deze voorwaarden wil deelnemen, neemt zo snel mogelijk contact met ons op via: info@nab2.be
--------
Dag Daniel, 
 
Ik heb met mijn collega’s en Sabam de nodige telefoongesprekken gehad om jullie een mooi voorstel te kunnen doen voor de producties op Eclipse TV. 
 
Het “normale” tarief voor dergelijke producties op nationale tv zou €75 per fractie van 30” zijn (en per gebruikte track in de productie). Echter begrijpen wij dat jullie een vereniging van “amateurcineasten” zijn en deze bedragen niet binnen jullie werkingsbudget liggen. 
 
Daarom kunnen wij jullie éénmalig een voorstel doen om jullie video wedstrijd in deze moeilijke tijden toch te laten doorgaan. 
 
Wij hebben besloten dat we jullie een voorstel van €30 kunnen doen, per productie die zal worden uitgezonden op Eclipse TV.  Lager dan dit bedrag kunnen wij jammer genoeg niet gaan, want dat zou ook naar onze andere klanten niet correct zijn. (Dit is echt een extreem laag bedrag voor producties op nationale tv).
 
Het voorstel van €30 per productie komt onder volgende voorwaarden: 
 
Stock Music International kent de gebruiker een niet-exclusief, niet-overdraagbaar recht toe om muziek te synchroniseren in een productie voor Eclipse TV die gedistribueerd zal worden van November 9, 2020 t.e.m. December 20, 2020, onderhevig aan de afgesproken licentie die de gebruiker koopt en onderhevig aan de beperkingen als uiteengezet in deze voorwaarden:

 

  • de licentie geldt voor één gebruiker, voor één natuurlijk persoon voor het licentiëren, downloaden en gebruiken van Stock Music International content voor 1 tv productie.

  • de productie met daarin verwerkte muziek publiceren op distributieplatformen met door gebruikers gegenereerde content (zoals YouTube) (elk een 'UGC-platform') is niet inbegrepen

  • als er in de productie een auteursrechtvermelding is, ziet de bronvermelding er als volgt uit:

'[Titel van de Muziek] uitgevoerd door [artiest], gebruikt onder licentie van Stock Music International BVBA

  • de gebruiker deponeert complete en nauwkeurige 'cuesheets' bij de muziekauteursrechtenorganisatie Sabam en stuurt een kopie van elke cuesheet via e-mail naar info@smipm.com. Deze verplichting is van toepassing op alle muziek gebruikt in de productie.

 
Nog een kleine bemerking: Dit voorstel geldt enkel voor de muziek uit de catalogus van Stock Music International (Sonofind en smipm.com). Voor muziek uit andere catalogussen moeten jullie contact opnemen met desbetreffende contactpersonen. 
 
Ik hoop dat we jullie met dit voorstel kunnen helpen en dat het alsnog een geslaagde productie-wedstrijd wordt!
-------

Nog enkele verduidelijkingen:

  • deelname is beperkt tot één film per cineast;

  • nab 2.0 zal de cuesheets naar SABAM sturen, de cineast moet dat niet zelf doen;

  • het verschuldigde bedrag van 30 euro dient door de cineast betaald te worden (hoe wordt aan de betrokkene later meegedeeld); nab 2.0 betaalt geen vergoedingen indien niet alle cineasten ervan kunnen genieten;

  • eventueel deelnemende films dienen vóór 5 november in het bezit van nab 2.0 te zijn.